Tema – Lykke

14.05.2014 artiklen er bragt i magasinet “Liv og sjæl” 04.2014 af Vibrke Steinthal.
Den fulde artikel indeholder også indlæg med præsten Jacob Ørsted og forløsningsterapeuten Annie Dunch.

Lykke er et valg

”Lykke betegnes i psykologien som subjektivt velvære – hvordan vi oplever, at vores liv er,” siger Helle Hewau, cand.psyk., clairvoyant og spirituel vejleder. ”Lykken afhænger af, hvordan vi forholder os til det, der sker lige nu.” Helle Hewau råder os til altid at betragte NU’et som en positiv mulighed og acceptere det, der sker  og forsøge at få det bedste ud af det.

”For at føle sig lykkelig tror jeg på, at vi skal gøre det, der er sand for os. Det vil sige det, der mærkes godt og er forbundet med mest glæde, fred og indre vished.

Grunden til at vi ikke oplever lykken hele tiden, er jeg’ets larm og illusioner om, at vi skal rette os efter vores tanker. Men lykken er en tilstand, der finder os når vi slipper tankerne om hvad vi bør, skal og ikke kan i en given situation og vender blikket indad for at mærke, hvad der virkelig har værdi for os. Og så lever efter det.

 

Lys og skygge Sjælens kald

Der er en grund til, at hvert enkelt menneske er her på jorden, og vi kommer til at kende den grund og gøre det vi er her for ved at følge vores vores tilskyndelser.

Når vi øver os i at være stille, lærer vi at mærke efter, hvad der er det rigtige for os nu. Sandheden behøver ikke mange ord. Vi kan alle mærke den, men ofte giver vi efter for det, vi tror, vil føre til lykken. Måske søger vi andres anerkendelse eller er bange for at gå imod strømmen og gøre noget andet end det, vi har lært.

Vi kan ikke helbrede noget eller løse et problem med den samme tankegang som har skabt det og  det er lyset og skyggerne, der tilsammen skaber billedet. Men når vi kommer ud for noget der gør os ulykkelige, har vi en tilbøjelighed til at fokusere på skyggen, smerten og det vi frygter vil ske i fremtiden.

Men vi er her ikke for at studere mørke eller undgå lidelse. Vi er her for at lære at rumme den og lyse den op. Og det gør vi ved at finde det bedste at gøre i enhver situation. Og det er uanset om der er tale om svær sygdom, skilsmisse eller vi blot er kommet for sent til bussen.

 

Vores fødselret og grundtone

Når det bliver en vane at vælge lykken til og vi igen og igen har fundet den i et sorgfyldt øjeblik og søgt den i alverdens kriser, ved vi at lykke, glæde eller hvad vi vælger at kalde det, er vores fødselsret og grundtone i livet, som vi altid kan finde tilbage til.

Så ved vi også, at de ulykkelige følelser går over og at vi ikke kommer ud for noget, vi ikke kan klare. Og så bliver vi kærlige, tolerante, medfølende og naturligt gavmilde. Med vores tid, vores smil, vores resourcer – alt. Så kan vi slet ikke lade være med at række andre en hånd, når vi fornemmer, at de har brug for det. For vi har intet at frygte, inget at miste, kun alt at dele. Så lykke er også uløseligt forbundet med ord som accept, NUét og især tak.