Tror du på healing?

24.08.2012 bragt i magasinet “Hendes verden” 08.2012 af Maiken Buchwald Christesen

Når cand.psych. og healer Helle Westergaard benytter stemmen som redskab til at opløse blokeringer og aktivere sin klients selvhelbredende kræfter, lyder det indimellem mildt sagt mærkeligt. Det kan lyde som et englekor med høje, klare lyde fuld af overtoner og det kan lyde som en dør der knirker eller en bjørn der brummer.

Alt består af energi i form af bølger af lys og lyd, som svinger med forskellig frekvens, dvs. hastighed, og lydhealing drejer sig om at lytte efter resonans. Kroppen, organerne, cellerne har alle en unik frekvens eller tone om man vil, så når jeg lydscanner kroppen, lytter jeg efter hvilke toner der svinger med kroppens celler og energifeltet nu, og så synger jeg dem, der hvor klangen fortæller, der er behov for dem.

I starten ville jeg gerne have det til at lyde smukt, når jeg lydhealede, men sådan fungerer det ikke. Nogle gange er det de besynderligste lyde der kommer ud af mig, men så længe der er resonans, så holder jeg mig til lyden, for så er det den, der er behov for. Faktisk oplever jeg ikke at det er mig, der synger når jeg lydhealer. Jeg har mere en oplevelse af at stille mig til rådighed og blive sunget af en højere bevidsthed. Og det er også min erfaring at lyden selv finder derhen, hvor der er brug for den.

Men ikke alle former for healing er det rigtige for alle. Og ind imellem virker healingen på andre ting, end man forventer.

– Jeg havde engang en klient, som havde mange smerter i venstre side af hoften. Det lød dog helt forkert, når jeg sang i venstre side – mens der var meget fin resonans, når jeg sang i højre side. Så det fortsatte jeg med, og det viste sig bagefter, at min klient havde kunnet mærke, hvordan smerten forsvandt i venstre side, mens jeg sang i højre. Jeg har også oplevet at synge nede ved en klients fødder, hvor han kunne mærke det oppe i ørerne, så hørenedsættelsen forsvandt.

Tidligere healede Helle Westergaard „kun” med hænderne. Men hun opdagede, at hænder og lyd kan det samme – og at de kan forstærke hinandens virkning.

– Begge dele virker helbredende og åbner for højere bevidsthed. Nogle gange er der brug for begge dele, nogle gange er det bedst at bruge dem hver for sig. forklarer hun.

– Men ikke alle former for healing er det rigtige for alle. Og ind imellem virker healingen på andre ting, end man forventer. Jeg har haft klienter, der er blevet helbredt for deres tinnitus med lydhealing. Men jeg har også haft tinnitus-klienter, der ikke slap af deres tinnitus – til gengæld med eksem, gigt, angst, stress, søvnproblemer, lændesmerter og dårlig fordøjelse.

At kroppen kan sitre eller summe op til et helt døgn efter, at den er blevet lydhealet, kan journalisten her skrive under på. At Helle Westergaard kan „synge” sig til information, er også et faktum. Efter en hurtig demonstrations-scanning meddelte hun, at „Jeg tror du har noget med fordøjelsen og afføringen – og noget nederst i ryggen, i lænden …”.

Helt korrekt – jeg har i flere måneder (måske pga. stress og for meget kaffe) haft „løs mave”, og for nylig viste en knoglescanning faktisk, at vævet i mine lændeknogler er mere porøst end sundt er.