Rensning af drikkevand

Rensning af drikkevand

Aktivt kul binder tungmetaller, klor, visse pesticider og til en vis grad fluorstoffer og jeg har brugt det i årevis til at rense vandet udfra devicen om, at det sikkert er bedre end ingenting.
Jeg har haft flere forskellige kander med et udskifteligt kulfilter. De renser efter sigende fint, men jeg synes alligevel ikke, at de er optimale, fordi det tager forholdsvis langt tid for vandet at synke igennem filtret, hvilket betyder, at der skal hældes vand på ad flere omgange for at få en kande. Og så smutter den ofte for mig, når jeg både skal bruge vand til det ene og det andet.

 

 

 

For nogle år siden skiftede jeg derfor til en beholder med et drikkevandsfilter, der kan stilles på bordet ved siden af vasken og tilsluttes vandhanen, fordi det går hurtigere.
Jeg har haft flere modeller gennem årene og er i dag landet på et vandfilter, der hedder Aquasanas (AQ-4000W) som jeg har købt her hos Qliving. 


Det er jeg, fordi undersøgelser viser, at filtret eller rettere sagt filtrene, der er 2 i beholderen,  renser vandet 10 gange mere effektivt end kanderne og bedre end de andre modeller, jeg har haft og så koster det kun 29 øre pr. liter. I en almindelig husholdning skal de ca. skiftet hvert halve år.
En lille knap på amaturet gør det muligt at vælge mellem almindeligt vand og filtreret vand.